09:00

+1

8 м/с

968 гПа

12:00

+1

9 м/с

969 гПа

15:00

+1

9 м/с

973 гПа

18:00

+2

7 м/с

978 гПа

21:00

+0

3 м/с

981 гПа

Орша, Культура

З Божым нараджэннем!

25.12.2018 18:39

2361 просмотр, 11 комментариев

Віншуем усіх хрысціянаў, якія святкуюць Божае нараджэнне 25-га снежня.

Католікі, грэка-католікі і пратэстанты святкуюць адно з найбольш важных у хрысціянстве святаў — Божае Нараджэнне. Ва ўсіх беларускіх храмах гэтых канфесій праходзяць урачыстыя набажэнствы. Рэдакцыя сайта Orsha.eu са шчырасцю ў сэрцы віншуе вернікаў з вядікім святам!

Старшыня Канферэнцыі каталіцкіх біскупаў Беларусі, мітрапаліт Мінска-Магілёўскі арцыбіскуп Тадэвуш Кандрусевіч у сваім пастырскім пасланні да вернікаў адзначыў, што "прыйсце Бога ў чалавечым целе ў наш грэшны свет з мэтай яго збавіць" стала "паваротным пунктам у гісторыі чалавецтва", а таксама "адкрыла яму новы далягляд і дало новую надзею, нават насуперак надзеі. Бог не пакінуў чалавека аднаго з яго бядой, але паспяшаўся яму на дапамогу. На гэтую ласку бязмежнай любові Бога да чалавека мы таксама пакліканы адказаць узаемнай любоўю да Бога", — гаворыцца ў пасланні.

Мітрапаліт Кандрусевіч запытвае: ці гатовыя прыняць праўду ўцелаўлення Бога людзі ХХІ стагоддзя, якія ўсё больш абмяжоўваюцца "сваімі інтарэсамі, пошукам прыемнасцяў, імкненнем да ўлады і багацця", давяраючыся толькі "дасягненням розуму, развіццю навукі і тэхналогіі".

"Сучасны свет, а асабліва Еўропа, усё больш секулярызуецца, адмаўляецца ад Бога і хрысціянскіх каштоўнасцяў, — адзначаецца ў пасланні. — Прымаюцца супярэчныя Божаму закону і духу Евангелля законы. Не шануецца Богам створаны інстытут сям`і. Самыя новыя дасягненні генетыкі выкарыстоўваюцца для маніпуляцыі з найбольш каштоўным Божым дарам, якім з`яўляецца дар жыцця. Вядзецца прапаганда згубнай гендарнай ідэалогіі, якая адкідае праўду аб тым, што Бог стварыў чалавека як мужчыну і жанчыну, і сцвярджае, што пол чалавека залежыць ад культурных абставін, у якіх ён жыве, і таму можа змяняцца. Гэтым самым яна пераварочвае Богам створаны парадак дагары нагамі. Парушаюцца прынцыпы сацыяльнай справядлівасці. Тэрарызм і гібрыдныя войны становяцца новай пагрозай. Вялікай праблемай з`яўляецца міграцыя. Сучасная культура і СМІ замест таго, каб умацоўваць духоўная каштоўнасці, іх абвяргаюць".

Арцыбіскуп лічыць, што свет перажывае "нябачаны раней крызіс веры", калі "завуалявана абмяжоўваецца яе публічнае праяўленне", а сама яна ўсё часцей "зводзіцца да прыватнай сферы". У выніку людзі "губляюць надзею і перастаюць верыць у сваё вечнае прызначэнне".

Подпишись на новости!

Подпишись на новости Орши и региона и будь первым, кто узнает самое важное и интересное

Обсуждение новости: З Божым нараджэннем!

Віншуем усіх хрысціянаў, якія святкуюць Божае нараджэнне 25-га снежня.

нет комментариев

станьте первым, кто начнёт обсужение

стать первым!

в соотеветсвии с действущим законодательством Республики Беларусь

комментарии могут оставлять только зарегистрированные пользователи

войти на сайт

ORSHA.EU - Оршанский региональный портал

При цитировании информации активная гиперссылка на orsha.eu обязательна. Использование материалов orsha.eu в коммерческих целях без письменного разрешения редакции не допускается

Если у Вас возникли вопросы по работе портала, есть пожелания и предложения или хотите прислать интересную новость - пишите на наш адрес электронной почты [email protected]

Пользовательское соглашение